17 Aralık 2012 Pazartesi

Kız çocuklari için birbirinden şirin kurabiye sepetleri...


beren'in ayıcıkları....

Çok fazla laf etmeden pastanın fotolarını yüklücem.   Beren "1" yaşına girdi ve biz ona güzel bir masa hazırladık. Grafikleri kendim hazırladım ve pastanın, renklerin, sunumun ve grafiklerin hepsinin birbirini tamamladığına inanıyorum.  Bu yüzden her zaman müşterilerime kurabiye,cupcake ve pastanın beraber sipariş vermelerini öneriyorum ki sonuçtan mutlu kalsınlar..

Berenin doğumgünü hazırlıkları uzun ve yavaş sürdü ama sonuca değdi bakarmısınız.  Anneyle beraber 1 ay öncesinden konuşmaya ve isteklerini itinayla değerlendirmeye aldım.  Sonuç onları gerçekten mutlu etti ve dolasıyla beni de....









macaroons...makaronlar.....

 
   Oldum olası hep çok sevmişimdir makaronları.  Pastaneleri zaten çok seven ben makaronların renklerine , duruşlarına saatlerce bakar dururum.  Hele ki internetteki makaronlu pastalar ve  sunumlar gerçekten insanı baştan çıkaran cinsten.  Gözümde yapması çok büyüyen bu küçük tatlı lokmaları sonunda ben de kendi mutfağımda denemeye karar verdim.  Önce bir sürü tarifi gözden geçirdim.  Genelde fransızlara daha çok güveniyorum tatlı konusunda ve "macaroon" olarak tanımlamayı tercih ediyorum... Renklendirme işin en kolay kısmı ama ben gene de gıda boyası kullanmak yerine doğal renklendiricileri tercih ediyorum. Mesela buzluğumda her zaman bulunan berry cinsleri ile harika renkler elde edebiliyorum.  Hele ki " blueberry "ciddi bir renk patlaması yaratabilir .
     Dürüst bir itirafta bulunmak istiyorum ilk denemem gerçekten bir başarısızlık örneğiydi ama ikinci denememin sonuçları fotoğrafta çok net görülebilmekte, tadı ise tarif edilir gibi değildi. Gerçekten gözünüzde büyütmeyin ve deneyin evinizde.  Ama size en önemli tavsiyem  denemeden önce kesinlikle kendinize bir sıkma şablonu hazırlamanız.  Bunu tepsiye  makaronları sıkmadan önce yağlı kağıdın altına yerleştirin ki sıktığınız makaronlar aynı boyutta olsun yoksa çok farklı boyutlarınız olur ve birleştirdiğinizde güzel gözükmeyebilir.  Yurtdışında bu şablonları hazır olarak alabiliyorsunuz ama ben oturup kendi şablonumu kendim hazırladım ve ciddi kolaylık sağladı.  Yapmadan önce de internetten şöyle bir makaron yapımı klipleri izlemenizde fayda var.  Ben bana en uygun gelen ve doğru sonuç aldığım tarifi sizlerle paylaşacağım.  Ama unutmayın en iyi pastaneler bile yaptıkları makaronların yüzde 30 unu çöpe atarlarmış.  Yani hemen tutturamazsanız moraliniz bozulmasın. Birkaç kere deneyin.
 
MAKARON
 
  Malzemeler:
 
3 yumurta sarısı
210 gr. pudra şekeri
30 gr. toz şeker
125 gr. badem tozu ( eğer antep fıstıklı yapacaksanız 80 gr antep fıstığı tozu 55 gr. badem tozu kullanabilirsiniz.)
 
  Yapılışı:
 
  Oda sıcaklığındaki 3 yumurta sarısını 30 gr. toz şeker ile önce düşük hızda sonra giderek artan hızla tepecikler oluşturuncaya dek çırpın.  Köpük halini almalı unutmayın. Diğer tarafta pudra şekeri ve badem tozunu beraber robotta çekin ve süzgeçten geçirin.  Köpük halindeki karışıma pudra şekeri-badem tozu karışımı 3 kerede yavaş yavaş yedirin.  Kabarcık olmaması arada hava kalmaması önemli.  Sonra bunu renklendirin yada doğal renkli halini sıkma torbasına doldurun ve aralarında yer kalacak şekilde , boyutları da aynı olacak şekilde tepsiye sıkın.   Tepsiyi 30-60 dakika arasında bekletin ki makaronların üstü sertleşsin.  Bu arada arada tepsiyi tezgaha sertçe vurun ki sıktığınız makaronlarda sıkma izi kalmasın.  150 derecede önceden ısınmız fırına makaronları koyun ve 13 dakika bekleyin.  Sonra işte leziz makaronlarınız...:))