21 Ocak 2013 Pazartesi

tavşancıklar...

Defne ve annesi birer doğa aşığı....Onlara evdeki tavşancıklarımı gösterdim ve deli oldular... Genelde bir yaş kız çocuğu doğumgünü pastaları benim uzmanlık alanım oldu:)) Erkek çocukları son dönem neden denk gelmiyor bir türlü anlayamıyorum:))hayırlısı deyip bekliyorum....Minik minik tavşancıklar ormanda dolaşıyormuş havası yaratmak istedim inşallah başarmışımdır. "Sheryl Bito" pastalarından ciddi anlamda esinlendim:))




en tatlı pastahane elemanları....





Instagramdan bu kareyi sizlerle paylaşmak istedim... Her gün dünyama yeni yeni kahramanlar giriyor.  O kadar keyif alıyorum ki onları şekillendirirken.  Pastaları oldum olası sevdim ama ellerimle bir hamura can verebilmek beni o kadar sakinleştiriyor ki... Seramik hamuruyla başlayan bu maceramı pastalara aktarıp bir de üstüne lezzet cümbüşü yaratabilmek inanılmaz keyifli .   Yetenekli ya da yeteneksiz bir şekilde elinize çamur almalı ve bu keyfi denemelisiniz derim.   Veee bu resimde benim küçük dünyamdan güzel bir kare....Pastalarını bekleyen ev sahipleri...

sizin ki hangi bebeklerden?

Her türlü hali tatlı diye boşuna dememişler bebekler için.. Bunu az çok yansıtmaya çalıştık cupcakelere...Doğum tebriğine  giden bir anne , yeni anne olmuş Aylin Hanım için bizden küçük bir paket cupcake hazırlamamızı istedi; ben de hiç düşünmeden bayadır aklımda olan bu bebişleri hazırladım. Paketi görünce deli olmuş Aylin Hanım. Şu an benimkisi ağlayan bebek diye de bir yanıt aldık:))





bunlar da birkaç instagram paylaşımı...


Instagram çılgınlığı beni de acayip etkilemiş durumda . Siz de takip edin beni "esra fişek" olarak bekliyorum....hep beraber paylaşalım instagram karelerimizi...

balerin kızlar...

Bu balerin kızlar hem çok leziz hem de çok şirinler bence...Doğumgününe giderken hediye olarak hazırladık Ayşe Hanım' a bu cupcakeleri.  Bayılmış bütün kızlar ve renk savaşına girmişler.  Ben olsam ben de karar veremezdim.  Benim bile aklım kaldı itiraf etmek gerekirse. Doğumgünümde kim bana hediye olarak yapar acaba?



sabah kuzuları....nereye bakıyor bunlar?

Sabah sabah Mehmet Ali Birant'ın ölüm haberleriyle sallanmaya başladı ortalık.  Cidden çok canım sıkıldı ve kendimi pastalara adamaya karar verdim. Her akşam evimize konuk olan birinin yokluğu zor sanırım hepimiz için.
Son dönem kuzulara bayılıyorum. Kurabiyelerde bence çok şirin duruyorlar.  Siyah kuzu yaptım ama sanırım daha aydınlık bir renk seçseydim daha hoş duracak idi. Bir dahaki sefere artık.
Kurabiye süslemek özellikle cupcake süslemek bana terapi geliyor. Aklıma gelen temaları hemen harekete geçirmek istiyorum. Bakın bakalım beğenecekmisiniz.


kara kuzu kurabiyeleri


kara kuzu cupcakeleri ve kurabiyeleri




baby shower hediyesi , doğum odası buketi


cupcakeler ağaç olmuş:)

Çok sevdiğiniz bir arkadaşınız doğum yapınca ona özel birşeyler hazırlamak istiyor insan.  Herkes hayran kalsın , beğensin istedim yaptığımı .  Tasarımcı olmanın biz mezunlarına verdiği farklı bir bakış açısı var.  Çoğu insan doğum odasında kurabiyesi olsun aman şekeri olsun derken ben o açıyla bakamıyorum malesef. Farklı napabilirim diye düşünüyorum. Eeee özellikle doğum yapan arkadaşınız cupcakelerinize bayılıyorsa napacağım diye düşündüğünüzde karar vermek zor olmuyor.
 Bir de  bizim ülkemizde benim gibi amatörce pasta yapan insanların çok önemli problemlerle karşılaşıyor. Bu da nedir? kutular....ve kutular...:))  gerçekten öyle çok zorlanıyorum ki paketleme konusunda.  Cupcake kutuları yurtdışı örneklerine göre öyle yetersiz ki? En azından geçen sene hiç bulamıyordum , bu sene Eminönü' nden bir kaç tane alternatif birşeyler bulabiliyorum diyerekten , kendime teselli yaratıyorum.
Bu ağacı yaparak paket ve kutu problemini yok etmiş oldum.
Cupcake ağacı için özel köpük bir prizma yaptırarak cupcakeleri kürdan ile üzerilerine monte ederek rengarenk bu ağacı oluşturdum.  Ne bi yerde gördüm ne de benzerlerine denk geldim.  Benzerlerini yurtdısında cake-pop lar ile yapıyorlar, ama cupcake ile bunu yapmak ve oluşturmak; hem zor hem de cok eğlenceliydi . Yaklaşık kırka yakın çikolatalı cupcake kullandım ağaç için....
 Bu ağaç ciddi şekilde doğum odasının gözbebeği oldu.  Ben de yaptığım işten inanılmaz keyif aldım...tepesine  bir fiyonk kurdela  ve saksıya da rengarenk marsmallowlarla doldurdum.:9


hem doğum hediyesi , hem çiçek yerine arkadaşlarınıza götürebileceğiniz değişik bir hediye....


kutup ayısı cupcakeler...


Klasik bir ikizler burcu örneğiyim. Zaman zaman limitsiz şekilde birşeylere sarıp, bir süre sonra sıkılıp bırakıyorum. Şu an bloguma bakarken cidden böyle bir duyguya kapıldım. Yirmi gündür pastalar devam ederken ben blogumu oldukça ihmal ettim ve bundan da çok mutsuzum. Çünkü blogunuz sanki hep orda bilgisayarınızda bir-kaç saatinizi ayırıp yazılmayı bekliyor. hergün yapılacak işler listesinde yer alıyor ve biz ha şimdi ha sonra derken ihmal ediyoruz ve içimizde yapılması gereken ödevini yapmamış bir öğrenci pişmanlığı hissediyoruz. Çoğul konuştum çünkü büyük ihtimalle bütün blog yazarları bu duyguyu hissediyordur gibi geliyor bana.. Ya da en azından benim gibi tembel ya da sıkılgan olanlar:))
Fotoğraf makineme baktıpımda baya biriken fotolar gördüm hala yılbaşından kalma resimlerim var bir an önce paylaşalımda üzerimideki pişmanlığı yavaş yavaş bırakalım...
Kutup ayıları bir kış sembolu gibi. Kim sevmez ki pepsinin kış logosu haline gelen kutup ayılarını.