3 Ocak 2013 Perşembe

yeniyıl pastası tarifi

 YENİYIL PASTASI TARİFİ

Malzemeler:

Yapabildiğiniz herhangi bir kek
Uzunca bir koni şekline sahip bir saksı
1 paket bonibon
1 külah

ganaj için:

400 gr kuvertür çikolata
400 gr krema

buttercream (yağlı krema )için; ( kekin kaplanması için )

110 gr. tereyağ
250 gr. pudra şekeri


Bu da bizim yeniyıl pastamız.... Bu pasta diğer pastalar gibi kat kat aralarına ganaj sürülerek yapılmıyor. Çok daha basit bir yöntemle arta kalan dolapta sakladığım kekleri kırıntılar haline getirerek şerbet ve ganajla karıştırıp, ikeadan aldığım saksının içine doldurdum. Bir gece dolapta iyice donmasını bekledim . Ama saksıyı doldururken içini jelatinle kaplamayı unutmayın... Sonra çıkaramassınız iyice yapışır kekimiz.  Düz bir tabağa ertesi gün koni şeklindeki kekimi çevirdim ve üzerine bir külah ekledim böylece kocaman bir çam ağacım oldu.
  Üzerini de yeşil boya kattığım yağlı krema ile süsledim. Bonibonları çamın süsleri olarak kullandım  ve tepesine bir de yıldız. Tatatammm işte basit kolay yılbaşı keki karşınızda....

Bu pastayla misafirleriniz sizi çok ciddi bir pastacı olduğunuza inanacaktır inanın bana....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder