Ben iki tane tarif hazırladım biri" bal-muz-kaymak" diye özel bir pasta, diğeri de " snicker pasta" adını verdiğim bir diğer pastaydı. Snickers pastam kocamın favorisi ve her zaman benden talep ettiği yerfıstıklı ve özel kremalı bir pastaydı. Pastaları yaptım, resimlerini çektim ve son an, son saat onları yolladım. Sonra bir sabah Sezin Hanım beni aradı. Yarışmayı kazandınız sizi bekliyoruz. Vay çok heyecanlı... Final Barbaros Point Hotel de...Hemen yerler ayarlandı ve kalktık , gittik maaaile İstanbul'a.
Hiç ummadığım bir ortamla karşılaştım. Basın, medyadan ünlü isimler, sevdiğim ve takip ettiğim yemek yazarları...
Elif Korkmazel, Sofra dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ ,Kadir Çöpdemir, Seksenler dizisinin " naber beee ya aa Samisi" Berat Yenilmez, Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, tasarımcı Sedef Çalarkan . ve sunucumuz, bizle inanılmaz ilgilenen Gülhan Kara ( size çok özel selamlar cidden samimiyetiniz için) ve ve sempatik ötesi insan Nouma. İşte böyle neşeli bir ortam içerisinde başladık pastalarımızı yapmaya... Bitirip bir süre pastaların donmasını bekledik ve show time... Peki sonuç ?? İşte budur :
Üçüncülük ödülü benim oldu. Böyle keyifli ,güzel bir ortam üstüne birde para kazanmak inanın bu işin balı kaymağı oldu benim için. Güzel güzel kareler yakaladım yarışmadan. Bir sürü değişik pasta tattık. Yeni yeni fikirler edindim. Ama en büyük ödül benim pastamın diğer iki yarışmacıyla beraber Özsüt menülerinde yer alacak olmasıydı. İnanın sabırsızla bekliyorum kendi pastamı vitrinlerde görmek ve tadmak için. Böyle bir ödülden haberim yoktu ama herkes üç pastayı da çok beğenince böyle bir karar verdiler:) Biz de bayıldık tabi bu fikre..
![]() |
nouma ve ben:)) |
![]() |
aman aman nasıl da ganaj hazırlarmışım ben maşallah:) |
Pastanın etrafına da güzelce çikolata süsleri yapmam gerekiyordu. Çikolata ayrı bir sanat azıcık pasta ve butik üretimle ilgilenenler bilir bunu....Muhteşem tadı olan muhteşem bir ürün bence çikolata. Internetten "callebaut" çikolataları hakkındaki videoyu izleyebilirsiniz azıcık çikolata bilgisi için. Çikolatanın nerden geldiği ve nasıl işlendiği hakkında. Kıymetli elmas taneleri gibi işlenen bir ürün çikolata ve callebaut ta dünyanın en iyi kakaosunu ve kakao tanelerini üreten firma. Ben de Bursa'da özel callebaut uzmanlarından ders almış , özel insan , çikolata ustası Hakan Doğan'a gittim yarışma öncesi . Bana çikolata hakkında kısa bir ders verdi. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Süslemelerim pastamda harika durdular....:)
![]() |
yarışma sonrası talan edilen pastam:) |
![]() |
foto çekimleri |
![]() |
başarılı ilk üç kişi....:) |
Özsüt 2013 ekibi olarak fotoğraf çekimlerimizde tamamlandı. Ellerimizde pastalar, önlüğümüz ve gülen yüzümüz.
Bizle ilgilenen bütün Özsüt çalışanlarına öncelikle çok sevdiğim Sezin'e , Ar-Ge ekibine ve ustamız Göksel Usta'ya ilgileri ve sevgileri için çok ama çok teşekkür ediyorum...
Bu kış pastam Özsüt vitrinlerinde yerini alacak. İsim olarak aynı mı kalır yoksa değişiklik olur mu bilmiyorum ama mutlaka tadın ve yorumlarınız bana ulaştırın lütfen ...
PS: Yarışmada en çok beğendiğim bir diğer pasta, ikinci olan arkadaşım sevgili Büşra'nın "günbatımı"ydı. Tahin ve pekmezli muhteşem bir lezzet bunu da gözönünde bulundurun ve tadın lütfen....:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder