28 Temmuz 2013 Pazar

2013 Benim Özsüt Pastam Yarışması...


    Bir sabah her zamanki gibi gazetemi okuyorum ve karşımda kocaman bir ilan gördüm.  "2013 Benim Özsüt Pasta Yarışması  Başvuruları Başladı."  Geçen sene de heveslendiğim bu yarışmaya bu sene ciddi bir şekilde katılmaya karar verdim.  Herkes her zaman pastalarımın ne kadar güzel olduklarını bana söylüyorlar ama ben bunun kesinlikle bir ödülle tasdiklenmesini arzu ettim. Ayrıca da daha önce böyle bir oluşum içerisinde hiç yer almamıştım ve tipik ikizler burcu gibi bunu da denemek istedim ve böylece hayatımda her zaman mutlulukla hatırlayacağım süper bir deneyim yaşadım.

     Ben iki tane tarif hazırladım biri" bal-muz-kaymak" diye özel bir pasta, diğeri de " snicker pasta" adını verdiğim bir diğer pastaydı.  Snickers pastam kocamın favorisi ve her zaman benden talep ettiği yerfıstıklı ve özel kremalı bir pastaydı. Pastaları yaptım, resimlerini çektim ve son an, son saat onları yolladım.  Sonra bir sabah Sezin Hanım beni aradı.  Yarışmayı kazandınız sizi bekliyoruz.  Vay çok heyecanlı... Final Barbaros Point Hotel de...Hemen yerler ayarlandı ve kalktık , gittik maaaile İstanbul'a.
Hiç ummadığım bir ortamla karşılaştım.  Basın, medyadan ünlü isimler, sevdiğim ve takip ettiğim yemek yazarları...

      Elif Korkmazel, Sofra dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ ,Kadir Çöpdemir,  Seksenler dizisinin " naber beee ya aa Samisi"  Berat Yenilmez,  Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu,  tasarımcı Sedef Çalarkan . ve sunucumuz, bizle inanılmaz ilgilenen Gülhan Kara ( size çok özel selamlar cidden samimiyetiniz için)  ve ve sempatik ötesi insan Nouma.  İşte böyle neşeli bir ortam içerisinde başladık pastalarımızı yapmaya... Bitirip bir süre pastaların donmasını bekledik ve show time... Peki sonuç ?? İşte budur :





      Üçüncülük ödülü benim oldu.  Böyle keyifli ,güzel bir ortam üstüne birde para kazanmak inanın bu işin balı kaymağı oldu benim için.  Güzel güzel kareler yakaladım yarışmadan.  Bir sürü değişik pasta tattık.  Yeni yeni fikirler edindim. Ama en büyük ödül benim pastamın diğer iki yarışmacıyla beraber Özsüt menülerinde yer alacak olmasıydı. İnanın sabırsızla bekliyorum kendi pastamı vitrinlerde görmek ve tadmak için.  Böyle bir ödülden haberim yoktu ama herkes üç pastayı da çok beğenince böyle bir karar verdiler:) Biz de bayıldık tabi bu fikre..


nouma ve ben:))
aman aman nasıl da ganaj hazırlarmışım ben maşallah:)




         Yarışmaya katılmadan önce bir çok kez denemeler yaptım. Nasıl bir krema yapmalıyım ? Pasta için yarışmada az bir hazırlama süremiz var ve bu arada pastanın kalıptan çıktığında,  erimeden, düzgün durması lazım, pastanın donması çok önemli... Pastamda  kendime özel tarifini çıkardığım, benim özel yerfıstıklı kremam var. Bu kremayı cupcakelerim ve pastalarımda da kullanıyorum artık.  Muhtesem bir karamel yaptım ve fıstık tanelerı ...Pastayı yerken sanki "snicker" tadıyormuş gibi hissediyordunuz ve bende amacıma ulaşıyorum böylece.        
   
      Pastanın etrafına da güzelce çikolata süsleri yapmam gerekiyordu.  Çikolata ayrı bir sanat azıcık pasta ve butik üretimle ilgilenenler bilir bunu....Muhteşem tadı olan muhteşem bir ürün bence çikolata.  Internetten "callebaut" çikolataları hakkındaki videoyu izleyebilirsiniz  azıcık çikolata bilgisi için.  Çikolatanın nerden geldiği ve nasıl işlendiği hakkında. Kıymetli elmas taneleri gibi işlenen bir ürün çikolata ve callebaut ta dünyanın en iyi kakaosunu ve kakao tanelerini üreten firma.  Ben de Bursa'da özel callebaut uzmanlarından ders almış , özel insan , çikolata ustası Hakan Doğan'a gittim yarışma öncesi . Bana çikolata hakkında kısa bir ders verdi.  Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Süslemelerim pastamda  harika durdular....:)

yarışma sonrası talan edilen pastam:)


     Yarışmadan 15 gün sonra Özsüt 'e İzmir'e eğitime gittik.  Bizi çok güzel ağarladılar ve  yarışmanın ilk üçü olarak bizden, pasta tariflerimizi ustalarla paylaşmamız ve beraber üretim sürecine hazırlamamız istendi. Özsüt tesisleri gezdirildi  ve bilgi verildi. Ustalardan çok değerli bilgiler ve tarifler edindik.  Üretim süreci içerisinde olmak ve pastanın bütün Özüst cornerlarında satılacak olması inanılmaz bir hazdı zaten başlı başına. Pastamı ustalarla beraber yeniden yapılandırdık ve seri üretime hazır hale getirdik. Bütün bu süreçler o kadar keyifli ve Özsüt tarafından o kadar güzel ağarlandık ki , herkese bu yarışmaya katılmayı özellikle tavsiye ediyorum. Bunu özellikle söylüyorum çünkü internette bir kaç tane derece alamamanın verdiği öfke ile yazılan yazılara rastladım ve bu da hiç hoş gelmedi bana... Çok ezikçe bir davranış olarak nitelendiriyorum ben bunu açıkcası ve kınıyorum.



foto çekimleri

 
başarılı ilk üç kişi....:)


     Özsüt 2013 ekibi olarak fotoğraf çekimlerimizde tamamlandı.  Ellerimizde pastalar, önlüğümüz ve gülen yüzümüz.
     Bizle ilgilenen bütün Özsüt çalışanlarına öncelikle çok sevdiğim Sezin'e , Ar-Ge ekibine ve ustamız Göksel Usta'ya ilgileri ve sevgileri için çok ama çok teşekkür ediyorum...






  Bu kış pastam Özsüt vitrinlerinde yerini alacak. İsim olarak aynı mı kalır yoksa değişiklik olur mu bilmiyorum ama mutlaka tadın ve yorumlarınız bana ulaştırın lütfen ... 

    PS:  Yarışmada en çok beğendiğim bir diğer pasta, ikinci olan arkadaşım  sevgili Büşra'nın "günbatımı"ydı. Tahin ve pekmezli muhteşem bir lezzet bunu da gözönünde bulundurun ve tadın  lütfen....:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder