Çiçek modellemek için bence öyle yüzlerce alete veya kalıba ihtiyacınız yok. Basic aletlere çok iyi hakim olmanız yeterli . Ve de başlangıç için temel bir "cutter set" yeterli olacaktır. Bir de ufak ipucu mutlaka pasta malzemeleri satan mağazalardan Tylose-C adlı beyaz tozdan edinmenizdir. Bu tozdan bir tutam yada daha fazlasını (şeker hamurunundan ne kadar kullancaksınız) bir gün önceden şeker hamurunuza eklemeli ve bir gece bekletmelisiniz. Çokta bekletmeyin kaskatı kesiliverir şeker hamurunuz.
Yurtdışında " fondant" ve "gumpaste " olmak üzere ikiye ayrılıyor şeker hamuru. "Fondant" pastayı kaplamak için kullanılırken , "gumpaste" ise modelleme ve özellikle çiçek için kullanılıyor. " Gumpaste"in içerisinde bu tylose_c dediğimiz madde hali hazırda katılmış olduğu için ve bizim ülkemizde malesef bulunmadığı için ; bu işlemi en azından birgün önce sizin tamamlamış olmanız gerekmektedir. Böylece kolayca kuruyan ve elastikliği daha fazla olan bir hamur elde edebilirsiniz.
Kendisi Türk olan ve Amerika'da yaşayan; çiçek modelleme konusunda çok başarılı olan Ayşe Yaman'ı blogundan takip edebilir ve bir çok bilgi edinebilirsiniz. Benim şahsı favorim ise "Alan Dunn" . Yurtdışına gittikçe ya da imkanlarım dahilinde Amazondan sürekli bu konuda kitaplar getirtiyorum. En son keşfettiğim
"Lesley Herbert " ise ısrarla tavsiye edilir.:)
nacizane blossom çalışmam... |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder